YOGA

Cateva lucruri despre yoga.jpg

Ce este YOGA?

Yoga este una dintre cele mai profunde filozofii asupra vietii si spiritului uman. Ea pune in centrul cercetarilor sale omul si ofera modalitatile necesare de cunoastere si de transformare care sa asigure evolutia sa in univers. Yoga a sintetizat de-a lungul timpului, in primul rand experienta practica directa a marilor maestrii care au atins starea suprema de desavarsire – Moksha – eliberarea spirituala. Cel mai important tratat numit YOGA SUTRAS (aforismele Yogai) care sintetizeaza aceste invataturi este cel al lui Patanjali. In aceasta lucrare se reveleaza progresiv ce este yoga, scopul sau, care sunt caile transformarii spirituale prin Yoga si sunt totodata prezentate principalele modalitati tehnice prin care se poate obţine suprema stare de realizare spirituala.

Desi reprezinta o mostenire antica a culturii si spiritualitatii indiene, ea a ajuns sa fie studiata si practicata la ora actuala de foarte multi oameni din toata lumea, indiferent de orientarea lor religioasa.

Prin efectele binefacatoare produse in urma abordarii sale practice, se poate spune ca Yoga a trecut cu bine proba timpului si astazi a ajuns sa fie studiata chiar si in scoli si institute.

Centrul de Yoga si Meditatie KAMALA din Brasov promoveaza de mai multi ani Hridaya Yoga – Yoga Inimii Spirituale – care a inceput sa fie din ce in ce mai raspandita si apreciata atat in Romania cat si in alte tari ale lumii.

MOTIVAȚIE

DEFINIȚIE

YOGA – ȘTIINȚĂ A ÎNȚELEPCIUNII

YAMA ȘI NIYAMA – CODUL MORAL ȘI ETIC ÎN YOGA

YOGA SUTRA – PATANJALI – Extrase comentate