GHIDARE NIVEL MEDIU

Galerie.jpg

Iată grupajul de procedee posturale ales pentru acest nivel de ghidare. Puteți alege orice postură prin Click pe poză și aveți acces la întreaga descriere. 

Pentru a accesa conținutul fiecărei posturi (descriere text și video) vezi pagina ÎNSCRIERE !

POSTURI EXECUTATE ÎN PICIOARE

Padahastasana - Postura Aplecării în fațăTalasana - Postura PalmieruluiArdha Chandrasana - Postura SemiluniiTrikonasana - Postura TriunghiuluiNatarajasana - Postura Regelui dansuluiKatichakrasana - Postura Rotii LombareGarudasana - Postura VulturuluiPrasarita Padatanasana - Postura Picioarelor intinse si departateSalutul Soarelui

POSTURI EXECUTATE LA SOL

Paschimottanasana 1 - Postura ClesteluiSukhasana - Postura PlacutaUshtrasana - Postura CămileiVajrasana - Postura DiamantuluiArdha Matsyendrasana - Postura Jumătate Domnul PestilorDhyana Virasana - Postura Eroului care meditează Shashasana - Postura IepureluiShavasana_4

În pagina de prezentare CURS YOGA am vorbit despre posibilitatea ghidării pe parcursul acestor lecţii.

SCOP: Ghidarea este un aspect foarte important care urmăreşte să producă o orientare şi direcţionare personală a practicii pentru fiecare dintre dumneavoastră.

DE CE GHIDARE? Desigur, acest lucru nu poate fi nicidecum impus, dar experienţa de ani de zile, cu sute de cursanţi demonstrează cu prisosinţă că procesul de asimilare şi învăţare practică se desfăşoară optim în contextul unui dialog, a unei comunicări sincere, a unui proces de cunoaştere şi împărtăşire. Această ghidare personală pe care o oferim în acest portal – proiect de asistentă şi educaţie spirituală prin Yoga exprimă implicarea noastră responsabilă şi solicită şi din partea dumneavoastră acelaşi lucru.

Deşi pe acest site, asa cum vedeţi, sunt oferite cu generozitate foarte multe cunoştinţe şi informaţii practice, vă putem spune cu certitudine, că doar citirea lor nu este nicidecum suficientă în sensul deschiderii către experienţa spirituală personală. S-a demonstrat de-a lungul timpului că cei care au integrat practic modalităţile sistemului Yoga şi au avut parte, cel puţin o perioadă de timp, de o ghidare personală au putut continua apoi singuri ceea ce au început.

În acest proiect ne-am asumat să venim în întâmpinarea aspiraţiilor dumneavoastră de cunoaştere şi autocunoaştere şi vă oferim această oportunitate de a comunica şi a aprofunda experienţa spirituală prin practica Yoga recurgând la modalităţile de ghidare pe care vi le vom prezenta.

Există multe site-uri cu informaţii în domeniul spiritualităţii. Sunt mai puţine cele care asigură platforme de ghidare si dirijare asistată a practicii.

Un alt aspect important pe care dorim să-l subliniem şi care s-a remarcat din experienţa de până acum, este că oamenii au adeseori tendinţa să confunde faptul de a citi, a se informa şi documenta cu efectiva realizare şi abilitate de a pune în practică. Cu alte cuvinte, deşi sunt mulţi care citesc despre Yoga, deşi sunt interesaţi şi aproape convinşi că practica acesteia îi poate tranforma, sunt destul de puţini cei care fac efectiv trecerea de la lectură, la nivelul practicii, ei crezând în mod naiv că o simplă citire a unor învăţături le-ar aduce şi experienţe spirituale semnificative.  ÎN SPIRITUALITATE TRECEREA DE LA TEORIE LA PRACTICĂ FACE TOATĂ DIFERENŢA.

În acest proiect, veţi avea ocazia datorită modalităţilor de ghidare care vă vor fi oferite să faceţi trecerea spre o practică personală în care veţi primi răspunsuri în diferitele faze de experienţă în care vă aflaţi. A practica Yoga presupune, printre altele, a structura cu responsabilitate un program adecvat care să cuprindă modalităţile necesare progresului nostru în direcţia pe care ne-o dorim. Pe baza dialogului şi determinării resurselor fizice, energetice, mentale si spirituale de care dispuneţi, în funcţie de timpul pe care îl aveţi la dispoziţie, de condiţiile în care vă desfăşuraţi viaţa, etc., vă putem ajuta să învăţaţi tehnicile şi metodele cele mai adecvate transformării dumneavoastră spirituale.

În aceste module vor fi descrise și vor fi expuse video un număr de 15 procedee posturale (8 posturi ce se execută din picioare și 7 ce se execută la sol) la care se adaugă Salutul Soarelui (o secvență de 12 posturi care se execută în flux cu o anumită sincronizare a ritmului respirator)) și postura de relaxare. De asemenea, există mai multe programe video de yoga, special concepute pentru a asigura o practică specifică acestui nivel. 

Programele video încep cu secvența de interiorizare și încălzire și se încheie cu postura de relaxare.

Actualmente există 5 module de ghidare Audio/video pentru care puteți opta: Vezi pagina ÎNSCRIERE

* Modul GHA1: ghidare Audio on-line = 16 posturi yoga +2 programe de practică de câte 50 minute

* Modul GHV1: descriere text + ghidare Video on-line pentru 16 posturi yoga  

* Modul GHV2: descriere text + ghidare Video on-line = 16 posturi yoga  + 9 programe de practica cu durata între  20 minute și 1 oră și 30 minute 

* Modul GHV3: descriere text + ghidare Video on-line = 16 posturi yoga  + 16 programe de practica cu durata între  20 minute și 2 ore și 30 minute

* Modul GHV4: descriere text + ghidare Video on-line = 16 posturi yoga  + 23 programe de practica cu durata între  20 minute și 2 ore și 30 minute

În afară de aceste module on-line puteți opta și pentru următoarele variante:

1. GHIDARE – CONSILIERE PRIN EMAIL   (individual)

2. GHIDARE  – CONSILIERE TELEFONIC MOBIL, SKYPE, YAHOO (individual)

3. GHIDARE – CONSILIERE PRIN CHAT (individual şi/sau grup)

4. GHIDARE – CONSILIERE DIRECT LA SALĂ (individual şi/sau grup)

5. GHIDARE PRIN SEMINARII ŞI CONFERINŢE (individual şi/sau grup)